Soms kennen mensen het verschil niet tussen gehard en gelaagd glas. In principe is het eenvoudig. Bij gehard glas geldt dat het als het breekt het in kleine stukken uiteen valt. Terwijl gelaagd glas bij breken vastgeplakt blijft zitten. Een goed voorbeeld van gelaagd glas is de voorruit van uw auto.
Laagjes glas
Gelaagd glas bestaat uit verschillende lagen glas met daar tussen een soort plastic tussenlaag. Door deze plastic lagen worden de glasplaten aan elkaar geplakt en vastgehecht. Gelaagd glas wordt ook veiligheidsglas genoemd en is ook te gebruiken om inbraak tegen te gaan.
Dat kan voor de particulier een oplossing zijn om de veiligheid in huis te vergroten. Hebt u liever geen rolluiken? Dan kunt u kiezen voor gelaagd glazen ramen, extra dik om goed te isoleren. Wil men inbreken dan moet de inbreker een voorhamer meebrengen om door deze ruit heen te komen.
Veiligheid
Een ander groot voordeel van gelamineerd glas, een andere benaming voor gelaagd glas, is de veiligheid. Een kind kan niet door de ruit vallen. Er ontstaan geen glasscherven. Want als het glas al breekt, dan is het vaak de eerste laag en die hecht aan de plastic folie. Dat is wel eens te zien wanneer ze bij een juwelier geprobeerd hebben in te breken. Het gebroken glas kan men zien en ook hoe de breuk verder is gelopen, maar er is geen glasscherf te vinden.
Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer u in een huis woont waar de trap in twee delen is verdeeld en op de overloop een raam aanwezig is dat naar beneden doorloopt. Stel u struikelt dat valt u door het raam naar buiten. Zoiets is bij deze glassoort absoluut niet mogelijk.
Zo helpt gelaagd glas om ongelukken te voorkomen, om inbrekers buiten de deur te houden, om in ieder geval de mogelijk diefstal te vertragen wat voldoende kan zijn voor de inbreker er maar mee te stoppen. Een stuk extra zekerheid voor uw veiligheid in en rondom het huis dus. Bel of stuur ons direct een bericht met u wensen of afmetingen.