Draadglas

Draadglas is een glassoort waarin metalen draden zijn verwerkt om het glas meer stevigheid te geven. De metalen draden zorgen ervoor dat het glas bij schade niet zal versplinteren, maar al het glas wordt bij elkaar gehouden. Het houdt in dat er geen tot weinig glassplinters vrijkomen. Draadglas behoort tot een van de veiligste glassoorten die er is.
Direct draadglas bestellen?

Waarom zou u voor draadglas kiezen?

Aangezien draadglas steviger is, is het een beter preventiemiddel tegen inbraak dan normaal glas. Ook is draadglas de perfecte keuze als u kiest voor glas waarbij minder doorzicht de wens is. Denk daarbij aan raampjes bij een toilet, voordeurruitjes of bij het glas van een doucheruimte. Daarbij komt dat draadglas een veelgebruikte glassoort is bij openbare gebouwen en scholen. Dat is omdat er een gereduceerde kans is op glassplinters.

Is er een grote kans dat een deur waarin glas zit kan dichtslaan? Dan is de keuze voor draadglas eveneens aan te raden.
Natuurlijk kunt u ook kiezen voor draadglas omdat het mooi is of een bepaalde uitstraling heeft. Een gebouw ziet er bijvoorbeeld veiliger uit en een deur met draadglas geeft de indruk dat achter die deur iets belangrijks ligt of gaande is.

Wij bieden draadglas aan in (bijna) ieder gewenst formaat. De vorm van het glas is af te stellen op het doel dat u voor het glas in gedachte hebt. We onderscheiden de verschillende soorten glas:

  • Bruteglas is licht geribbelde glas, soms halfdoorzichtig.
  • Engels draadglas. Het glas is licht gebobbeld. Het is verkrijgbaar van halfdoorzichtig tot volledig ondoorzichtig.
  • Spiegeldraadglas. Deze vorm van draadglas is echt vlak en volledig doorzichtig.
  • Draadglas als figuurglas. Dit is figuurglas in de vorm van draadglas.
  • Tot slot is draadglas ook verkrijgbaar in de vorm van een golfplaat.

De prijs-kwaliteitverhouding van het glas is gunstig, dus mocht een of meer van de bovenstaand genoemde gebruiken van draadglas bij u van toepassing zijn, neem dan contact op met Glashandel Raijmakers voor een vrijblijvende offerte.